Festa Remença

La Festa Remença és una festa popular i històrica que s’organitza cada any en un poble i escenari diferent de la Vall de Llémena. La festa té com a objectiu difondre els fets i els personatges de la revolta remença que es va produir a Catalunya durant el segle XV i que van protagonitzar els pagesos d’aquestes contrades.

Més de 100 voluntaris i voluntàries de la vall fan possible aquesta festa que inclou elements festius creats per la mateixa gent de la vall: danses tradicionals, conferències d’història, escenificació teatral, gastronomia medieval…

La Festa Remença finalitza cada any amb el Relleu de la Forca Remença. Aquest és un acte simbòlic que consisteix a fer arribar la Forca Remença de la Vall de Llémena al municipi que l’any següent acollirà la Festa Remença, mitjançant una caminada popular pels camins de la vall.


IX Festa Remença de La Vall de Llémena 2018

cartell

Dissabte i diumenge 19 i 20 de maig a La Planta-Sant Esteve de Llémena (Sant Aniol de Finestres)

Cada any la població de la Vall de Llémena es reuneix en un espai emblemàtic de la Vall per recordar la lluita dels avantpassats remences i celebrar el triomf que la seva revolta va suposar per a la llibertat de la pagesia catalana, la qual va representar l’inici del final del feudalisme.

Els propers dies 19 i 20 de maig es reviurà la revolta dels remences a la Vall de Llémena al municipi de Sant Aniol de Finestres. Amb un ambient festiu i un gran nombre d’activitats per a grans i petits, es podrà gaudir a més dels tastets elaborats per diversos restaurants de la zona.

Durant tot el dia també podreu trobar el Mercat artesà, una granja Ramadera de la Vall, l’Escola Remença amb jocs infantils, la Taverna del Pagès i Passejades amb poni i amb carro.


X Festa Remença de La Vall de Llémena 2019

Com cada any la població de la Vall de Llémena es reuneix en un espai emblemàtic de la Vall per recordar la lluita dels avantpassats remences i celebrar el triomf que la seva revolta va suposar per a la llibertat de la pagesia catalana, la qual va representar l’inici del final del feudalisme.

El cap de setmana del 2 de juny del 2019 es va celebrar la desena edició de la Festa Remença a Canet d’Adri a les masies de Can Basiu i Can Birolesc de Sant Joan de Montbó.